Noon Kollektiivin ympäristöperiaatteet

Olemme sitoutuneet ympäristöä kunnioittavaan työtapaan, ja kannustamme myös yhteistyökumppaneitamme siihen. Olemme koonneet kollektiivillemme ympäristöperiaatteet, jotka ohjaavat toimintaamme.

Meidän kaikkien on kannettava vastuu yhteisestä ympäristöstämme niin työssä kuin vapaa-ajalla. Ympäristöperiaatteet ohjaavat muun muassa suosimaan julkista liikennettä työhön liittyvissä matkoissa ja käyttämään toimistotiloissamme uusiutuvista energianlähteistä tuotettua sähköä.

Aktiivinen kehittäminen

Seuraamme toimintamme ympäristövaikutuksia ja kehitämme aktiivisesti uusia, ekologisesti kestävämpiä toimintatapoja. Työtä edistää vastuullisuustiimi, joka kokoontuu vähintään neljä kertaa vuodessa.  

Asiakkuudet

Ehdotamme asiakkaille aktiivisesti ekologisesti kestäviä käytäntöjä ja vaihtoehtoja mm. painotuotteiden, digitaalisten viestintätuotteiden ja tapahtumien suunnittelussa ja toteutuksessa. Kannustamme etäkokouksiin ja -tapaamisiin. 

Liikenne ja matkat

Suosimme työmatkoissa ja työhön liittyvässä matkustamisessa kevyttä ja julkista liikennettä sekä mahdollisuuksien mukaan etäkokouksia. Silloin, kun autoilu on välttämätöntä (esim. valokuvaajien kaluston kuljetus, hankalasti saavutettavat kohteet), pyrimme päästöjen kannalta fiksuihin toimintatapoihin (kimppakyydit, taloudellinen ajaminen). Seuraamme työhön liittyviä ajokilometrejä vuositasolla. 

Ruoka ja juoma 

Suosimme yhteisissä tapaamisissa ja tapahtumissa kasvis- ja vegaaniruokaa, luomua ja reilun kaupan tuotteita. Toimistomme kahvimaito on kauramaitoa. 

Toimitilat

Toimistomme sähkö on tuuli-, vesi- ja bioenergialla tuotettavaa ekosähköä. Jätteen kierrätys on järjestetty. Suosimme ja kannustamme tilojen monipuolista ja joustavaa käyttöä (yhteiskäyttötilat, joustavat työpistekäytännöt omalla toimistolla). 

Teknologia 

Kannustamme käyttämään laitteet elinkaarensa loppuun ja pidentämään laitteiden käyttöikää korjaamalla ja huollattamalla niitä.