Useita organisaatioita

Somevideot haltuun yhteiskoulutuksessa

Järjestimme usean pienen toimijan viestijöille ja viestintää toteuttaville yhteisen videokuvauskoulutuksen. Koulutus tarjosi osallistujille työkaluja, joilla he voivat jatkossa itse suunnitella ja toteuttaa laadukkaita viestinnällisiä videoita. Koulutus koostui kolmen tunnin teoriakoulutuksesta ja puolen päivän mittaisesta käytännön kuvauspäivästä. 

Teoriaosuudessa kouluttajamme perehdytti osallistujat mm. videon suunnitteluun ja käsikirjoittamiseen. Teoria piti sisällään myös kuvaamisen tekniikan sekä älypuhelimien yleisimpien video-ominaisuuksien esittelyn. Osallistujat saivat vinkkejä siihen, miten erilaisilla kuvakulmilla ja rajauksilla voidaan luoda mielenkiintoa videoon sekä vinkkejä valaisuun ja äänen nauhoittamiseen. Teoriaosuus antoi eväitä myös  videon editointiin.

Kuvauspäivässä osallistujat pääsivät soveltamaan oppeja käytännössä. Osallistujat tekivät käsikirjoituksen, kuvasivat sen pohjalta videon valitsemassaan lokaatiossa ja editoivat sen. Päivän aikana kouluttajamme ohjeisti osallistujia hyödyntämään käytössään olevaa kuvauskalustoa, kuten älypuhelinta ja mikrofonia, parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Osallistujat saivat kouluttajalta tukea myös videon ideointiin ja editointiin.

Oli todella mielekästä ja haastavaa tehdä aikapaineen keskellä suunnitelma, kuvaukset ja editointi. Tuntui hyvältä, että vaikka eteen tuli haasteita, niistäkin selvittiin. Nyt on itsellä aiempaa selkeämpi kuva siitä, miten videoita tehdään. Erityisesti kuvaussuunnitelma, kuvakulmat, voice over ja mikrofoniasiat tulevat käyttöön jatkossa. Kiitos todella paljon koulutuksesta!

Tiina, Pro-tukipiste

Noon-tiimi: Valo- ja videokuvaaja Riitta Supperi.