Vastuullisuus työn ja työelämän ytimessä

Noon Kollektiivissa vastuullisuus tarkoittaa, että olemme sitoutuneet edistämään ekologista ja sosiaalista hyvinvointia sekä hyvää työelämää. Tavoitteemme on, että työmme kuormitus sekä ympäristölle että ihmisille pysyy aisoissa.

Ympäristöperiaatteet ohjaavat toimintaamme

Olemme sitoutuneet ympäristöä kunnioittavaan työskentelyyn. Kannustamme myös yhteistyökumppaneitamme siihen. Meidän kaikkien on kannettava vastuu yhteisestä ympäristöstämme sekä työssä että vapaa-ajalla. 

Olemme koonneet kollektiivillemme ympäristöperiaatteet, jotka ohjaavat toimintaamme.

1. Suosimme etätapaamisia ja julkista liikennettä 

Sovimme tapaamiset mahdollisuuksien mukaan verkkoon välttääksemme turhaa työmatkaliikennettä. Liikenteessä suosimme kevyttä ja julkista liikennettä.

Kun autoilu on välttämätöntä esimerkiksi valokuvaajien kaluston vuoksi, pyrimme päästöjen kannalta fiksuun ajamiseen ja kimppakyyteihin.

2. Suosimme ympäristöystävällistä ruokaa

Suosimme yhteisissä tapaamisissa ja tapahtumissa kasvis- ja vegaaniruokaa, luomua ja reilun kaupan tuotteita. Toimistomme kahvimaito on kauramaitoa. 

3. Huollamme laitteemme

Kannustamme tekijöitämme huoltamaan ja korjauttamaan työssä käytettäviä laitteita, kuten tietokoneita ja puhelimia, ja käyttämään niitä niiden elinkaaren loppuun saakka.

4. Kannustamme asiakkaitamme kestäviin valintoihin

Ehdotamme asiakkaillemme aktiivisesti ekologisesti kestäviä käytäntöjä ja vaihtoehtoja mm. painotuotteiden ja tapahtumien suunnittelussa ja toteutuksessa.

Noonin rakennuspalikat hyvään työelämään

Noon Kollektiivi on olemassa, koska haluamme luoda hyvää työelämää viestinnän ammattilaisille. Samaa haluamme tarjota myös asiakkaillemme: tahdomme olla yhteiskunnallisen viestinnän luottokumppani. Olemme reiluja, pidämme kiinni sovitusta ja teemme töitä positiivisella perusvireellä sekä yhdessä että asiakkaiden kanssa. Tämä lisää kaikkien työhyvinvointia. 

Näistä emme tingi:

 • suunnitelmallisuus ja selkeät prosessit
 • realistiset aikataulut
 • arvostava ja avoin vuorovaikutus
 • huolenpito kokonaisuuksista
 • aikaa riittävään palautumiseen ja lepoon
 • lupa sanoa ”ei”.

Yhteisö, joka joustaa jäsentensä elämän mukana

Noon Kollektiivia luotsaa viiden freelancer-osakkaan joukko. Osakkaiden lisäksi Noon Kollektiivissa työskentelee noin kymmenen freelanceria ja kolme työntekijää. 

Täydennämme toistemme osaamista ja tarjoamme tekijöille yhteisön, jossa voi

 • jakaa freelancerin arkea 
 • saada vertaistukea
 • oppia toiselta 
 • työskennellä tiiminä
 • virkistäytyä yhdessä.

Koska Noon Kollektiivi joustaa jäsentensä elämän mukana, kokoonpanomme vaihtelee yksilöllisten työtilanteiden ja elämäntilanteiden mukana. Työskentelemme myös isolta osin eri sijainneissa, jopa eri kaupungeissa. Näistä syistä panostamme yhteisöllisyyteen erityisen paljon.

Kollektiivin sisäisestä työhyvinvoinnista ja yhteisöllisyydestä vastaa yhteisötiimi. Tiimi järjestää mm. säännöllisiä yhteisiä keskusteluja, sisäisiä koulutuksia sekä kulttuuri-iltoja ja virkistyspäiviä.

Haluatko kysyä jotain Noon Kollektiivin vastuullisuudesta? Ota yhteyttä Noon Viestintä Oy:n toimitusjohtaja Noora Jokiseen (noora@noonkollektiivi.fi).