Ammattikuvaajan 5 vinkkiä persoonallisiin henkilökuviin

1.3.2022 | Noon Kollektiivi

Opi ottamaan persoonallinen muotokuva ystävästäsi tai perheenjäsenestäsi! Noon Kollektiivin ammattikuvaaja Susanna Kekkonen jakaa parhaat vinkkinsä henkilökuviin.

Teksti Susanna Kekkonen

  1. Näe kuvattava ja anna hänelle positiivista palautetta. 

Sinun hyväksyvä katseesi auttaa kuvattavaa rentoutumaan kameran edessä ja tuntuu hänestä hyvältä. Kiinnitä huomiota hyviin, kauniisiin tai sinulle tärkeisiin piirteisiin kuvattavassa ja kerro niistä hänelle kuvauksen aikana.

  1. Kuuntele kuvattavan toiveita. 

Millä tavalla hän toivoo sinun näkevän hänet? Millaiset asiat ovat hänelle tärkeitä? Mistä hän pitää? Mieti, miten voit valokuvan avulla tuoda esiin kuvattavan parhaita puolia.

Kuva harmaapaitaisesta naisesta ulkona. Hän hymyilee ja hänellä on iloisesti kädet levällään.
  1. Anna kuvaukselle tilaa.

Raivaa ympäriltä pois turhat asiat, jotta kuva ei täyty arjen kaaoksesta. Ota kuva rauhallista taustaa vasten.

  1. Suunnitelkaa kuva yhdessä.

Antakaa tilaa leikille, kokeiluille, hutilaukaisuille, yhteisille ideoille, katseen voimalle. Ota paljon kuvia, oikea kuva löytyy varmasti niiden joukosta. Voit laittaa kameran linssin eteen lähelle asioita, jotka näkyvät kuvassa epätarkkoina väreinä ja muotoina, tai kokeilla erilaisia kuvakulmia. Miltä kuvattava näyttää korkeammalta tai alempaa katsottuna? Voit kokeilla mennä aivan lähelle. Miltä tuntuu katsoa toista lähietäisyydeltä?

  1. Anna kuvattavan itse valita kuva, josta hän itse pitää eniten. 

Voitte myös vaihdella rooleja kameran edessä ja takana!