Editointi ja oikoluku viimeistelevät tekstin

Kaipaako vuosikertomus kielenhuoltoa? Olisiko ylimääräinen silmäpari tarpeen verkkosivujen, julkaisun tai artikkelisarjan kieliasun tarkistamisessa? Me autamme!

Kirjoittamisessa vaikeinta on usein alkuun pääseminen. Heti toiseksi vaikeinta on saada teksti viimeisteltyyn muotoon – etenkin silloin, kun on kyse pitkistä ja laajoista kokonaisuuksista. Hyväkin kirjoittaja tekee virheitä, kun tekstiä on paljon tai aihepiiri hankala.

Useampi kirjoittaja tuo soppaan useamman lusikan. Esimerkiksi raportin osien tyylejä voi joutua yhtenäistämään, jotta useamman kirjoittajan jäljiltä kokonaisuudesta tulisi sujuva ja neutraali. Osaava ammattilainen on tässäkin hyödyksi!

Mitä kielenhuolto, editointi ja oikoluku oikein tarkoittavat?

Toimittaja, kirjailija ja kouluttaja Anna Tommola kertoo Noonin blogissa Mitä ostat, kun ostat tekstin editointia? 

Apua tekstin editointiin

Verkkotekstien, artikkeleiden ja kokonaisten julkaisujen editointi ja oikoluku hoituu näppäriltä kirjoittajiltamme tarkasti ja tehokkaasti. Voimme myös toimittaa ja koordinoida laajatkin kokonaisuudet ja luoda vaikka tarvittavat mallitekstipohjat kirjoittajien avuksi. Hyvin suunniteltu ja ohjeistettu prosessi vähentää korjauskierrosten määrää.

Tarjoamme eritasoista editointia aina pintatason oikoluvusta syvempään rakenteelliseen paranteluun ja julkaisun toimittamiseen. Voit myös tilata selkeytysprosesseja esimerkiksi yhteisön verkkosivustolle tai jollekin sen osiolle.

Editointiin voi kuulua sopimuksen mukaan esimerkiksi

  • oikoluku ja kielioppivirheiden korjaaminen
  • kielen selkeyttäminen
  • eri kirjoittajien tyylien yhdenmukaistaminen
  • ohjeistus selkeämpään tai elävämpään ilmaisuun
  • selkeytysprosessi yhdessä + sisällöntuotanto-ohje.

Suunnitellaan yhdessä!

Marjukka Kähönen
Marjukka Kähönen

Tuottaja: tekstityöt ja verkkoviestintä

+358 40 537 8797

|

marjukka@noonkollektiivi.fi