Viestintäpäälliköiden sparrausryhmät

Viestintäpäälliköiden sparrausryhmä on täsmätuki sinulle, joka toimit viestinnän päällikkö- tai esihenkilötehtävässä järjestössä, kulttuurialalla tai muussa yleishyödyllisessä organisaatiossa.

Fasilitoidussa sparrausryhmässä saat sekä kokeneen ammattilaisen että vastaavassa tehtävässä toimivien vertaisten tukea oman yhteisösi viestinnän ja oman työotteesi kehittämiseen. Ryhmä tukee omaa ammatillista kehitystäsi ja viestinnän laadun parantamista sekä innostaa ja auttaa ratkomaan työn haasteita.

Älä jää yksin pähkäilemään. Porukalla pähkäily on hauskempaa, ja yleensä syntyy myös aivan uusia oivalluksia koko jengille.

Tapaamisia luotsaa yhteiskunnallisen viestinnän ammattilainen ja Noon Viestintä Oy:n toimitusjohtaja Noora Jokinen. Nooralla on yli 20 vuoden kokemus viestinnän eri tehtävistä toimittajana, tiedottajana, viestintäpäällikkönä sekä alan yrittäjänä ja kouluttajana. 

Miten viestinnän sparrausryhmä toimii?

Ryhmä kokoontuu yhteensä viisi kertaa vuoden aikana. Tapaamiset järjestetään ensisijaisesti lähitapaamisina Helsingissä, mutta ryhmän toiveen mukaan voidaan sopia myös etä- tai hybriditapaamisista.  

Tapaamisten teemat suunnitellaan ryhmän ajankohtaisten oppimis- ja kehittymistarpeiden ja toiveiden mukaan.

Suosittuja teemoja tapaamisissa ovat olleet esim. viestintästrategian laatiminen ja jalkauttaminen, viestinnän suunnittelun työkalut, viestinnän sisältöjen ja visuaalisuuden johtaminen, kriisiviestintä sekä viestinnän mittaaminen ja arviointi. Mikä teema sinun työssäsi askarruttaa juuri nyt? 

Tapaamiset kestävät kaksi tuntia ja niiden ajankohdat sovitetaan ryhmäläisten aikatauluihin. Osaan tapaamisista liittyy ennakkotehtäviä tai -pohdintoja. Ryhmän koko on 4–6 henkilöä. Ryhmässä käytävät keskustelut ovat luottamuksellisia. Työskentelyyn sitoudutaan koko vuodeksi.

Sparrausryhmästä sanottua

”Viestintäpäälliköiden sparrausryhmä on ollut huipputehokas tapa saada tukea oman työn haastavimpiin kysymyksiin. Koulutuksissa jää usein tunne, että sisältö ei osu omaan todellisuuteen järjestömaailmassa. Ryhmässä parasta onkin ollut keskustella kollegoiden kanssa ja kuulla kokemuksista, ratkaisuista ja työskentelytavoista. Joka kerta olen lähtenyt tapaamisesta pois voimaantuneena, muistikirja täynnä uusia ideoita ja konkreettisia tapoja kehittää omaa tekemistä.”

Anna Koroma-Mikkola, viestintä- ja markkinointipäällikkö, Suomen Partiolaiset

Ilmoittaudu mukaan sparrausryhmään

Ilmoitamme uusista ryhmistä tällä sivulla, somessa ja uutiskirjeessämme (Mailchimp).

Osallistumismaksu 2023: 5 tapaamiskertaa vuoden aikana 790 euroa (sis alv 24%). Ryhmät toteutuvat, kun mukaan ilmoittautuu vähintään neljä osallistujaa. Hinta sisältää valmistellut tapaamiset, niiden ennakkotehtävät ja yhteydenpidon ryhmän kanssa koko tapaamiskauden ajan.