Saavutettavan kielen koulutus

Mitä tarkoittaa kielellinen saavutettavuus? Osaavatko asiantuntijanne kirjoittaa verkkoon selkeitä sisältöjä? Räätälöidyssä koulutuksessa treenataan ymmärrettävien sisältöjen tuottamista yhdessä.

Kaikki hyötyvät saavutettavista verkkosisällöistä, niin erityisryhmät kuin me kaikki verkon käyttäjät. Tekninen saavutettavuus on osa kokonaisuutta, mutta yhtä tärkeää on huolehtia, että verkkopalvelut ovat käytettäviä ja sisällöt ymmärrettäviä.

Noon Kollektiivin selkeän kielen koulutuksessa pureudutaan kielelliseen saavutettavuuteen ja annetaan eväitä verkkokirjoittamiseen. 

Selkeän kielen koulutus on räätälöity verkkoviestinnän koulutus

Selkeän kielen koulutus on käytännönläheinen työpaja asiantuntijoille ja viestijöille verkkokirjoittamisen tueksi. Työskentely etenee niin, että valitsette ennalta tekstit, joita haluatte selkeyttää, ja kouluttajamme koostaa materiaalin pohjalta teille täsmävinkit. Materiaali voi sisältää verkkotekstien lisäksi muitakin tekstejä, vaikkapa esitteitä.

Tekstin selkeyttäminen onnistuu harvoin korjaamalla vain kieltä. Kun tekstiä selkeytetään, useimmiten on palattava laajempaan vinkkeliin, kuten tekstin tavoitteeseen, vastaanottajaan ja tekstin rakenteeseen. Lopuksi on tietysti hiottava kuntoon myös lauserakenteet ja sanasto.

Käsittelemme koulutuksessa vähintään yhtä valitsemaanne kokonaista tekstiä. Usein selkeämpi teksti syntyy yhdessä pähkäillen.

”Kiitokset vielä koulutuksestasi Marjukka, se on saanut valtavasti kiitosta! Se on koettu tosi hyödylliseksi ja käytännönläheiseksi, ja esiintymisesi on tosi hyvää.”

Minttu Sallinen, viestintäpäällikkö PAM ry

Kysy lisää selkeän kielen koulutuksesta:

Noon Kollektiivi

info@noonkollektiivi.fi